بررسی پراید و تیپهای مختلف آن
لوازم یدکی پراید برای انواع مدل های آن از قبیل پراید صبا ، پراید نسیم ، پراید 111 ، پراید 131 و غیره در این صفحه قرار دارد. برای خرید اینترنتی لوازم یدکی پراید از دولوکس کار ابتدا اطلاعات لازم در رابطه با قطعه مورد نظر را در سایت پیدا کنید و قطعه مناسب خودرو خود را سفارش دهید. به دلیل تنوع در لوازم یدکی محصولات سایپا از طریق فیلترهای موجود در سمت راست صفحه می توانید به قطعات یدکی خودروی خود دسترسی پیدا کنید. برای مشاهده، کافیست از بخش "خودروی مورد نظر" تیپ خودرو را انتخاب نمایید و سپس از فیلتر "دسته بندی ها" یا "سازنده" برای پیدا کردن محصول مورد نیاز استفاده نمایید. با فعال کردن گزینه "فقط کالاهای موجود" لیست محصولات موجود در سایت را مشاهده نمایید. دولوکس کار، فروشگاه آنلاین لوازم یدکی خودرو به عنوان مرجع جامع فروش قطعات اصلی تلاش نموده است مجموعه ای از بهترین ها را برای شما فراهم نماید.
بعد از پروژه X100 سایپا که اواخر دهه 80 شمسی و با هدف ارتقای خانواده پراید معرفی شد، سایپا 131 تنها عضو این خانواده بود که تولید آن به موازات نسخه فیسلیفتش (یعنی 132) همچنان ادامه داشت. 131 همچون برادرانش، به لحاظ بهرهگیری از سه ویژگی مختلف (فرمان هیدرولیک، ترمز ABS و ایربگ راننده)، دارای پنج تیپ مختلف بود که از میان آنها، ST ارزانترین تیپ (فاقد هر سه ویژگی) و EX گرانترین تیپ (دارای هر سه ویژگی) بودند. از سال 1393 تولیدانبوه 131 یورو4 با چندین تغییر مختصر فنی آغاز شد ولی اینبار تنها در دو تیپ SE و TL عرضه شد. تیپ SE آن مشابه تیپ EX سابق است ولی ایربگ شاگرد هم دارد. تیپ TL آن نیز (که خیلی زود از بازار حذف شد) در همه چیز با تیپ SE برابری میکند و تنها فرمان هیدرولیک ندارد.
بسیاری از مردم ما پراید را خودرویی کرهای میدانند. اما شاید برایتان جالب باشد که بدانید این خودرو از قارهای دور به کشور ما آمده است. در بررسی پراید و تاریخچهی آن به نام ایالات متحدهی امریکا میرسیم. در سال 1986 کمپانی فورد امریکا، طرح اولیهی خودروی پراید را به کمپانی مزدا ارائه کرد. مزدا که در آن زمان زیر مجموعهی کمپانی فورد بود، خودرویی را بر پایهی پلتفرم مزدا121 طراحی کرد و نام آن را ” فورد فستیوا ” گذاشت.
این خودرو در آن زمان فقط در کلاس هاچبک سه در طراحی شده بود. بعد از آن و به دنبال ورود این خودرو به بازارهای جهانی، کمپانی کیاموتورز، امتیاز تولید این خودرو را از شرکت مزدا خریداری کرد و آن را با نام کیاپراید تولید و روانهی بازار خودروی کرهی جنوبی کرد. کیا موتورز، بعد از موفقیت نسخهی هاچبک پراید، تیپ سدان این خودرو را هم وارد بازار کرد. در سال 1990 یعنی اوایل دههی هفتاد شمسی، شرکت سایپا خط تولید و مونتاژ پراید را در ایران راهاندازی کرد و از آن زمان این خودرو رسما وارد بازار خودروی ایران شد.
پراید در طول سالها حضورش در ایران هم فیسلیفتهای مختلف داشته و هم در کلاسهای گوناگون تولید شدهاست. پراید صبا، پراید سدان 132، پراید 111 ، پراید131، پراید 141 و پراید 151 تیپهای مختلفی هستند